Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Livestream: Duurzame gebiedsontwikkeling in de gebouwde omgeving

29 april 2021 @ 15:30 - 17:00

EEN GROENE INVULLING VAN DE REGIONALE WONINGOPGAVE VAN DE TOEKOMST

In de Groene Metropoolregio moeten er alleen al tot 2030 minimaal 25.000 nieuwe woningen worden gebouwd. In de nieuwe woningbouwplannen spannen partijen zich in om minimaal 25% circulair te laten ontwikkelen. In de woondeal wordt daarom extra aandacht besteed aan het vormgeven van een circulaire leefomgeving, natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen en het behoud van groene ruimte in de stad. Het behouden en versterken van het groene profiel vertaalt zich in stevige ambities op het gebied van circulariteit en duurzaamheid.

Hoe kunnen de gemeenten in de Groene Metropoolregio hierin, samen met ondernemers en onderwijspartners in de triple helix, hun verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan deze regionale ambitie?

In samenwerking met het Centrum voor Meervoudige Waardecreatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en Kenniscentrum Circulaire Bouw (KCCB) organiseren we op donderdag 29 april een bijeenkomst waarin de partijen met elkaar in gesprek gaan en de realisatie van de ambities naar een volgend niveau brengen. Deze belangrijke en waardevolle bijeenkomst is via de livestream te volgen en biedt een inkijk in de nieuwste mogelijkheden op het gebied van circulair bouwen, de meerwaarde van multidisciplinair samenwerken aan groene oplossingen voor bestaande wijken en welke volgende stappen de beleidsmakers willen zetten.

..

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • Koplopers uit de bouwkolom geven een inkijk in Circulair Bouwen: Waarom circulair bouwen, kansen en uitdagingen en innovatieve praktijkvoorbeelden.
  • Het belang van een groene transitie van bestaande wijken en buurten: praktijkgericht onderzoek en oplossingen van HAN studenten voor duurzame gebiedsontwikkeling in de gebouwde omgeving.
  • Welke aanknopingspunten ziet de overheid voor concrete versnellingsstappen op weg naar circulaire woningbouw en duurzame gebiedsontwikkeling.

Bart de Bruin, voorzitter van de Circulaire Raad Rijk van Nijmegen en algemeen directeur DAR, opent de livestream. Tafelgasten zijn onder andere:

Daarnaast zullen studenten van de HAN samen met CMW themaregisseur Frank de Feijter een interessante inkijk geven in het project De Groene Tornado.

Bij aanmelding via dit formulier ontvangt u een paar dagen voor aanvang per e-mail de link van de livestream.

Gegevens

Datum:
29 april 2021
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://blog3.han.nl/cmw/event/livestream-duurzame-gebiedsontwikkeling-in-de-gebouwde-omgeving/

Locatie

Online: hosted by RvN@
Nederland