Circulair ondernemen: Gebruik maken van onbenutte capaciteit; door te ruilen.

Waarom kopen als je ook kunt ruilen? In een circulaire economie worden ieders producten en vaardigheden zo goed mogelijk benut. We leren al dat het afval van de één, de grondstof is van de ander. Ook diensten en vaardigheden hebben enorm veel potentie om als ruilmiddel ondernemers verder te helpen. Een schilder met een slechte website en een ICT ZP-er met afgebladderde kozijnen zijn van grote waarde voor elkaar. De SamSamBank App is een nieuw en innovatief ruilplatform, die het benutten van overcapaciteit praktisch mogelijk maakt.

 

De SamSamBank App gebruikt een ingenieus algoritme, die ervoor zorgt dat vraag en aanbod niet alleen 1-op-1; maar ook in een grotere keten gekoppeld worden. Een intelligente manier waarop je niet op zoek hoeft naar iemand die nodig heeft wat jij aanbiedt én toevallig ook iets heeft waar jij naar op zoek bent. De app is het product van een jarenlange studie van Prof. dr. Jan Jonker, verbonden aan de Radboud Universiteit. Hij won daarmee de Asito Sociale Innovatieprijs.

 

Webinar en lancering app

Op donderdag 18 juni om 16.00 wordt de SamSamBank App in Nijmegen gelanceerd, en ondernemers en inwoners van de regio Nijmegen hebben de mogelijkheid zich aan te sluiten. In het webinar wordt het gebruik van de app uitgelegd, zodat je álles eruit haalt wat erin zit. Ben je benieuwd naar hoe het precies werkt? Meld je dan hier aan voor het webinar over de SamSamBank App.

 

Meer informatie of vragen?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom SamSamBank of heb je vragen? Laat dan even je gegevens achter in onderstaand formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.