Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar digitalisering: lancering SamSamBank app

18 juni 2020 @ 16:00 - 16:30

Waarom kopen als je ook kunt ruilen? In een circulaire economie worden ieders producten en vaardigheden zo goed mogelijk benut. Ruilen en hergebruiken zijn belangrijke pijlers van een duurzame economie. De SamSamBank app is een nieuw ruilplatform dat iedere ondernemer toegang geeft tot nieuwe, circulaire businessmodellen. De gemeente Nijmegen en RvN@Academy slaan op 18 juni de handen ineen bij de lancering van dit platform van de Radboud Universiteit.

Inmiddels is circulair gebruik van grondstoffen al bij vele ondernemers bekend; het afval van de één, is de grondstof van de ander. Maar ook diensten, vaardigheden en producten van ondernemers hebben enorm veel potentie als onderdeel van de circulaire economie. Overcapaciteit is er immers in vele vormen; in ruimte, tijd, diensten of producten. Voor een ondernemer is het inzetten van onbenutte capaciteit direct rendabel. Een schilder met een slechte website en een ICT ZP-er met afgebladderde kozijnen zijn van grote waarde voor elkaar. De SamSamBank app is hiervoor het nieuwe ruilplatform. Een deal maken zonder geld te gebruiken was nog nooit zo eenvoudig.

Professor Jan Jonker, Radboud Universiteit
De app is het product van een jarenlange studie van Prof. Jan Jonker (hoogleraar duurzaam ondernemen aan Radboud Universiteit). Hij won met zijn onderzoek en het daaruit volgende ruilsysteem de Asito Sociale Innovatieprijs.
De SamSamBank app gebruikt een ingenieus algoritme, die ervoor zorgt dat vraag en aanbod niet alleen 1-op-1, maar ook in een grotere keten gekoppeld worden. Een intelligente app die automatisch jouw aanbod matcht met wat jij nodig hebt. Ben je benieuwd naar hoe het precies werkt? Kom op donderdag 18 juni om 16.00 uur naar het webinar, dat de RvN@Academy organiseert in opdracht van de gemeente Nijmegen. Daar zie je de mogelijkheden van de app. Dan wordt ook de SamSamBank app officieel gelanceerd.

De gemeente Nijmegen en RvN@ slaan de handen ineen bij de lancering van dit platform van de Radboud Universiteit, omdat de SamSamBank app de verschillende ondernemersnetwerken in Nijmegen op elkaar aansluit en ondernemers de kans biedt met elkaar te werken op crossovers. En dat ook nog eens met gesloten beurzen. Grijp deze kans en meld je aan voor het webinar.

Gegevens

Datum:
18 juni 2020
Tijd:
16:00 - 16:30
Evenement Tags:
,

Locatie

Online: hosted by RvN@
Nederland