Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van StartUp naar wereldmarktleider

1 juli @ 17:00 - 19:00

Het Nijmeegse softwarebedrijf Planon groeide in 35 jaar van een kleine startup in Wijchen naar wereldwijd marktleider in de markt voor software voor facilitair management en vastgoedbeheer. Het duurde vijf jaar voordat Pierre Guelen, oprichter en CEO van Planon, zijn eerste personeelslid aan kon nemen. Nu heeft Planon zo’n 750 medewerkers en kantoren in tien landen. Pierre deelt graag zijn ervaringen als ondernemer met de leden van Startup Nijmegen.

Zijn bijdrage zal o.a. gaan over een aantal stellingen zoals: “Succes hangt af van een briljant nieuw idee, een goed uitgewerkt businessplan en hard werken”.  Behalve dat het laatste voor al het succes in het leven geldt, is de rest maar gedeeltelijk waar. Een businessplan heeft alleen zin als je bereid bent het iedere maand te herschrijven. De meeste succesvolle bedrijven (Google, Facebook, Cool Blue) kwamen niet met een briljant nieuw idee op de markt, maar namen bekende ideeën en diensten en verbeterden die. En tenslotte heeft succes vooral ook met geluk te maken. Achteraf gezien op het juiste moment, toevallig de juiste dingen doen of tegen de juiste mensen aanlopen is doorslaggevend geweest voor de doorbraak van deze bedrijven en ook voor Planon.

Planon benaderde iedere nieuwe markt of land als een startup, als onbekend bedrijf (in dat land), in een onbekende omgeving zonder relaties en contacten. Succesvol worden met een onbekend product is het moeilijkste wat er is. In de meeste landen kostte het Planon meerdere jaren om echt van de grond te komen. Langzaam ontstond hieruit Planon’s eigen “beachhead strategy”. Hoe kom ik van het strand af!  (zie film: Edge of Tomorrow). Voor startups geldt al helemaal dat uitgebreid stil staan bij verre toekomstplannen, een juridische ondernemingsvorm en administratie pas zin heeft als dat gelukt is. 80% van alle goede ideeën en initiatieven komt nooit verder dan het strand.

John F Kennedy gaf ooit in een speech de ultieme definitie van ondernemerschap toen hij aangaf waarom Amerika binnen tien jaar een man op de maan zou moeten zetten. Hij zei: “We do this not because it is easy, but because it is difficult and that will bring out the best in us”.

De weg naar succes voor Planon was lang. Graag deelt Pierre met jullie zijn ervaringen en inzichten van wat hij denkt dat hij daarbij geleerd heeft. En hoe hij zijn mensen, maar vooral ook zichzelf, daarbij probeerde te motiveren om door te gaan en vol te houden.

 

Schrijf je nu in via: https://www.startupnijmegen.nl/agenda/workshop-van-startup-naar-wereldmarktleider-door-pierre-guelen/

Locatie

6267

Organisator

5268