Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Circulair ondernemen: Never waste a good crisis

3 juli 2020 @ 14:00 - 17:00

Door de coronacrisis worden we allemaal hard geraakt en dat heeft een gigantische impact op ons leven. Waar vooral de negatieve consequenties van het virus op dit moment ons leven beheersen, is het ook goed om de positieve kansen van deze crisis te bekijken. Daarom organiseren RvN@ en Study Association Synergy samen met Universitair docent Strategie Sjors Witjes namens de Radboud Universiteit op 3 juli van 14:00 tot 17:00 een interactieve middag voor studenten en ondernemers. Gedurende deze middag zal er door middel van discussies via Zoom in kleine groepen nagedacht worden over de gevolgen van de coronacrisis op de transitie naar een circulaire economie. Welke goede punten brengt de coronacrisis hierin mee? En in welke zaken doen we juist nu een stapje terug? En het allerbelangrijkste natuurlijk, hoe gaan we nu weer verder?  Door de ondernemer en de student hierover samen te laten nadenken kunnen we tot een plan komen waarmee we weer verder kunnen en ook de goede kanten van de coronacrisis kunnen bekijken. Om van deze middag een groot succes te maken hopen we dat jij wil  aansluiten bij deze interactieve sessie en we samen weer een extra stapje in de goede richting kunnen zetten. Door actief deel te nemen en jouw verhaal en visie over de coronacrisis te delen hopen we elkaar te kunnen helpen en tot mooie uitkomsten te komen! 

 

Het programma zal er als volgt uitzien:
14:00 –  Opening en initiatieven uit de regio – Kristie Lamers
14:15 –  Theoretische kaders en voorbeelden – Sjors Witjes
14:30 –  Ronde 1 Break-out rooms
15:15 –  Bespreken uitkomsten break-out rooms
15:30 –  Ronde 2 Break-out rooms met volgende thema’s

  • Circulariteit in de zorg
  • Circulariteit in de bouw
  • Circulariteit onder consumentengoederen
  • Out of the box
  • Mogelijkheden Circulaire Kickstart

16:15 –  Uitkomsten bespreken en samenvatting
16:30 –  Nabespreking/netwerken
17:00 –  Einde

 

Voor de tweede ronde break-out rooms is het mogelijk om te kiezen met welk thema je aan de gang wil, dit kan je aangeven bij het aanmelden voor het evenement. De thema’s van de Break-out rooms zullen op de middag zelf nog verder toegelicht worden, echter willen we er alvast twee wat meer uitlichten. In de Break-out room ‘out of the box’ zal er vanuit een breder perspectief gekeken worden naar de invloed van corona en hoe we die positief kunnen benutten en wat voor stappen daar mogelijk voor kunnen zijn. In de Break-out room ‘mogelijkheden Circulaire Kickstart’ zal besproken worden hoe het Circulaire Kickstart Team ondernemers helpt met hun Circulaire vraagstukken en doelstellingen en wat voor mogelijkheden er voor een student zijn om daar een bijdrage aan te leveren.

 

We hopen dat je wil deelnemen aan deze interactieve middag! Na aanmelding zal je via je mail een link ontvangen voor Zoom zodat je 3 juli deel kan nemen. De uiterlijke aanmelddatum is 2 juli om 12:00.

 

 

Gegevens

Datum:
3 juli 2020
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Online. Hosted by RvN@LAB