Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Een businessplan op 1 A4

30 juni @ 17:00 - 19:00

Hoe zorg je ervoor dat al je ideeën met focus en koersvast realiteit worden? Dat je aan jezelf en potentiële klanten helder kunt uitleggen wat jouw product of dienst inhoudt. Wat dit de klant oplevert en waarom ze met jou in zee moeten gaan.

Dat begint met het heel specifiek uitwerken van jouw businessplan kort en heel krachtig op 1 A-4 volgens de OGSM methode. De methode blinkt uit door de het feit dat je heel specifiek en kernachtig je plan en opdracht opschrijft.

“Vision without Action is merely a dream. Action without Vision just passes the time. Vision combined with Action can change the world.” – Joel Barker

 

Waarom OGSM?

Het geeft jou een zeer beknopt plan van een hoge kwaliteit. OGSM zorgt ervoor dat jouw plan op één A4 past. Met meetbare doelen dat je dwingt om scherpe keuzes te maken en dat alles in een oogopslag duidelijk is. Daarnaast is je plan door de structuur en samenhang van punten eenvoudig te presenteren en te volgen of je nog op koers ligt. Maar ook voor je sales pitch bij je potentiele klanten om te overtuigen.

Tijdens 2 workshops gaan we de basis leggen voor jouw businessplan op 1 A-4. We beginnen met:

  1. Wat houdt jouw product of dienst in, wat maakt het Unique en hoe onderscheidt het zich in de door jou beoogde markt?
  2. Vervolgens is het de lastigste zet het duidelijk verwoorden van jouw visie als objective als vertrekpunt van de reis als ondernemer!

 

Ad 1 jouw SWOT

Voor onze workshop is het jouw kans om jouw product/ dienst kort maar krachtig te delen met de andere deelnemers. Er feed back op te krijgen en daarop gebaseerd later jouw sales pitch te maken.

Ter voorbereiding op de workshop uitwerken:

  • Wat doet jouw product voor de klant/ koper en wat levert het hem/ haar concreet op?
  • Wat zijn de 3-4 belangrijkste sterke eigenschappen als added values/ toegevoegde waardes?
  • Waar zie jij je kansen in welke marktsegmenten/ bij welke potentiele klanten?
  • Welke belemmerende factoren, zwaktes of bedreigingen zie je?

 

Ad 2 Objective

Jouw objective is het grote doel dat je wilt bereiken. Het moet krachtig verwoord zijn en energie opwekken. Je moet het bij wijze van spreken boven je bed willen hangen. Je doel moet dus zowel functioneel (het hoofd) als  emotioneel (het hart) raken.

Doel-door-Doen-denken

Er zijn meer methodieken waarbij SMART wordt geformuleerd. Wat het OGSM extra onderscheidt ten opzichte van andere methodieken is het volgende: In het OGSM formuleer je je visie en je strategieën met Doel-door-Doen-denken. Maar wat betekent dit doel-door-doen nu precies?

Bij de OGSM methodiek formuleer jij je doelen. Maar daar blijft het niet bij. In deze methode formuleer je zeker je doel, maar je wordt daarnaast gedwongen om te bedenken hoe je dit dan gaat doen. Een voorbeeld maakt duidelijk hoe dit werkt. In het OGSM staat niet: ‘Ik ga binnen 1 jaar 10 kilo afvallen’. Nee, OGSM gaat een stap verder. In het OGSM zeg je dan bijvoorbeeld: ‘Ik ga binnen 1 jaar 10 kilo afvallen door minder te eten, minder tussendoortjes te nemen, gezonder te drinken en sporten.

Alleen de ambitie ‘Ik ga binnen 1 jaar 10 kilo afvallen’ laat te veel ruimte voor de uitvoering. Te veel ruimte betekent dat de koers niet scherp genoeg wordt. En als de koers niet scherp genoeg is, dan voel je wel aan dat het risico dat je niet op je eindbestemming aankomt groter wordt. OGSM dwingt je dus ook tot ‘Doel-door-doen’ formuleren.

Voorbereiding op de workshop:

De bedoeling is dat jij je terdege voorbereid op de sessie en alvast jouw eigen OBJECTIVE gaat uitwerken. Het Doel door Doen. Als bijlage aan deze uitnodiging vindt je 4 voorbeelden van bestaande ondernemingen met al een compleet uitgewerkte OGSM. Lees goed hoe elke objective is uitgewerkt.  Lees ook op onderstaande links informatie over de methodiek.

Het plan is dat elke deelnemer zijn objective kort presenteert en toelicht in combinatie met vragen van jouw collega ondernemers. Mogelijk heeft elke deelnemer aan het einde van de avond zijn O van de Objective van de OGSM. Bij de volgende workshop kunnen we dan de G en de S van de OGSM behandelen.

Bijlage:

  • PPoint presentatie OGSM
  • Kopie Pagina’s uit boek businessplan op 1 A4

Aan het einde van de 1ste sessie ontvang je het boekje Businessplan op 1 A-4.

 

Schrijf je nu in via: https://www.startupnijmegen.nl/agenda/workshop-een-businessplan-op-een-a4/

LET OP! DEZE WORKSHOP BESTAAT UIT TWEE AVONDEN. DE EERSTE BIJEENKOMST IS OP 30 JUNI EN DE TWEEDE BIJEENKOMT IS OP 16 JULI. SCHRIJF JE VOOR BEIDE DAGEN IN!

Gegevens

Datum:
30 juni
Tijd:
17:00 - 19:00
Website:
https://www.startupnijmegen.nl/agenda/workshop-een-businessplan-op-een-a4/

Locatie

7023

Organisator

5268