Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisboost: Voedselverspilling

7 september @ 16:00 - 17:00

Maar liefst een vierde van alle in Nederland geproduceerde voeding wordt jaarlijks verspild. Op Europees niveau is voedselverspilling verantwoordelijk voor 6% van de uitstoot van broeikasgassen. De Verspillingsvrije Week is een landelijk initiatief die dit probleem aan de kaak stelt en organisaties samenbrengt om gezamenlijk te werken aan de doelstelling om in 2030 de voedselverspilling te met 50%, 1 miljard kilo, verminderd te hebben.

In de regio Rijk van Nijmegen werkt de Circulaire Raad van RvN@ in een vijfjarig programma met ondernemers, onderwijs en overheden over gemeentelijke en sectorale grenzen heen om circulaire initiatieven met elkaar te verbinden en te ontwikkelen. Voor de voedingssector betekend dit onder andere kortere duurzame voedselketens, minder verspilling en circulaire oplossingen.

Het programma van de Circulaire Raad bestaat uit diverse projecten en events. Op 29 november staat het Lifeport Festival Circulair in het teken van voedsel. Het programma haakt ook aan op landelijke initiatieven zoals de Verspillingsvrije Week. Op Duurzame dinsdag organiseert het de Kennisboost Voedselverspilling met ondernemers en experts die businesscases op dit thema ontwikkelden. Tijdens deze livestreamuitzending komen zij aan het woord om te delen hoe zij met hun onderneming bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Publiek kan actief deelnemen door vragen te stellen via de chat.

 

Meld je aan.

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Online. Hosted by RvN@Academy