Hét festival over circulair ondernemen in de regio Rijk van Nijmegen

 

De toekomst is circulair. Sterker nog: de toekomst moet circulair. En in die toekomst kan jij – als (toekomstige) ondernemer of beleidsmaker – het verschil maken. Hoe? Dat ontdek je op 27 juni 2022 tijdens het Lifeport Festival Circulair, een initiatief van de RvN@ Circulaire Raad.
Samen met jou: circulaire innovators uit de Lifeportregio!

Tijdens dit innovatiefestival komt het gehele circulaire netwerk uit de regio bij elkaar. We ontmoeten. We ontdekken. We bouwen mee. En we bundelen onze krachten. Tijdens Lifeport Festival Circulair komt innovatie op gang!

Deze editie staat in het teken van de sectoren voeding en bouw, waarin al veel mooie initiatieven op het gebied van circulariteit te vinden zijn. Initiatieven waarvan iedereen, binnen of buiten de sector, kan leren. Kom ook naar Lifeport Festival Circulair en laat je inspireren!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? maandag 27 juni 2022, 14:00 – 18:30 uur met aansluitend netwerkborrel

Waar? De Lindenberg, Nijmegen

Voor wie? ondernemers, bestuurders, medewerkers van bedrijfsleven, overheid en onderwijs en studenten

Investering?  €125,- exclusief btw (€25,- voor studenten)

Vragen? mail naar lifeportfestival@rvnhub.nl

 

PROGRAMMA

Welkom

14:00 – 14:45 Festivalopening 

 

In de spectaculaire festivalopening kijken we naar regionale circulaire successen van de afgelopen jaren én kijken we vooruit naar kansen voor de komende tijd. Samen met kopstukken uit de circulaire Lifeportregio.
Gegarandeerd een inspirerende start van het Lifeport Festival Circulair 2022.

persoonlijk programma

14:45 – 17:30 Jouw programma-onderdelen

 

Stel je eigen programma bij het bestellen van je toegangsbewijs samen. Je kunt er voor kiezen om behalve de Kennisboosts op de Mainstage ook deel te nemen aan een of meerdere verdiepende subsessies.
Let op: Voor deze sessies is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je programma tot twee dagen voor het festival nog wijzigen, mits er nog plekken beschikbaar zijn.

Vergeet ook niet in in de samenstelling van je programma tijd in te bouwen voor het Productpark. Dit hart van het festival is immers de plek voor ontmoeting en kennismaking met de mooiste circulaire innovaties uit het Rijk van Nijmegen.

 

Productpark

14:45 – 17:30 Productpark

 

Gedurende het gehele festival kan je de productetalage van regio Rijk van Nijmegen bezoeken met de gaafste circulaire innovaties uit de regio. Dit hart van het festival is dé plek voor ontmoeting en kennismaking.

Kennisboosts

 

 

 

 

In de Kennisboosts van de RvN@Academy leren we van elkaar door ervaringen uit te wisselen. Want ondernemen toekomstbestendig maken? Dat doen we niet alleen maar sámen, met elkaar. Zo delen de circulaire bouwers hun best practices, ontdek je tijdens de Kennisboost ‘How to scale up?’ hoe je als ondernemer in de circulaire economie van initiatief naar succesvolle scale-up groeit én leer je hoe je als bedrijf duurzamer omgaat met voedsel en zorgt voor minder voedselverspilling.

De kennisboosts

 

14:55 – 15:25 Successen uit de circulaire bouw!

 

15:35 – 16:05 How to scale up?

 

16:15 – 16:45 Voedsel en Circulariteit: kansen voor elk bedrijf

 

 

Action Learnings

Circulair ondernemen? Kom in actie! In deze interactieve werkvorm komen we tot concrete plannen en oplossingen om de wereld duurzamer te maken. Dit doen we door samen te ontdekken, doen, ervaren en reflecteren.

16:15 – 17:15 De circulaire toekomst voor de evenementensector

De systematiek en invoering van een circulaire beker die ACBN en de Dar ontwikkelden, zijn een voorbeeld voor andere open en vrij toegankelijke festivals. Hoog tijd om verdere stappen te zetten. Samen met de aanwezigen  op zoek naar vervolgstappen met extra aandacht voor voeding. Korte ketens en reductie van voedselverspilling, waar liggen de kansen?

Talentshowcase

15:55 – 16:15 ARN Studentenchallenge

De Luierrecyclingsinstallatie van ARN heeft een nieuwe set mogelijkheden geopend en ARN BV heeft initiatief genomen deze te benutten in de keten. ARN BV heeft studenten van Radboud Universiteit, ROC Nijmegen en Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een challenge uitgedaagd mee te denken over dit vraagstuk. In drie teams, multilevel en interdisciplinair zijn zij de afgelopen periode aan de slag gegaan.
In deze showcase presenteren zij hun resultaten.

Lifeport Circular Lab

16:50 – 17:20 Het Stationsgebied in Nijmegen – de stad in jouw hand

Overheid, ondernemers, onderwijs en burgers samen aan het werk om het Stationsgebied in Nijmegen een aangename en circulaire plek te laten zijn voor iedereen, Of je er nu werkt, woont of op (door-)reis bent. RvN@ organiseert namens de gemeente Nijmegen kennistafels waar kansen zichtbaar worden, kennis wordt gedeeld en stappen worden gezet.

 

Talentshowcase

16:30 – 17:10 Campus Hub Gezond Circulair

In de Showcase biedt talentencommunity RvN@LAB podium aan circulaire studenteninitiatieven. Vanuit onderwijs, studentenorganisaties of studentcompanies. Voorbeelden van co-creatie van talent en ondernemer. Talenten laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben gedaan en welke plannen ze komende tijd gaan uitvoeren.

De Campus Hub Gezond Circulair is de plek en het platform waar de drie onderwijsinstellingen samenwerken rond energie, duurzaamheid, circulariteit en health uitdagingen in de regio. Tijdens deze showcase presenteren verschillende studentenprojecten die afgelopen in deze Campus Hub hebben gewerkt aan innovatievraagstukken, zich aan het publiek.

Circulair talent in de bouw

15:00 – 15:40 Via-T Centrum voor duurzaamheid, innovatie en vakmanschap: doe mee!

 

Het nieuwe techniekcentrum VIA-T wordt een toonbeeld van de innovatie in techniek en geeft een inkijkje in de mogelijkheden en beloftes van het circulaire denken. De nieuwe arena van technologie, innovatie en duurzaamheid in Gelderland. Hier komen ondernemers en kennisinstellingen samen en staan een leven lang ontwikkelen en levensecht leren centraal. Het Bidbook voor het techniekcentrum Via-T is al enige tijd gereed, verschillende werkgroepen gingen met de deelthema’s aan de slag. Deze plek voor talent wil met jou een volgende stap maken.

Safari Circulaire Bouw

14:45 – 17:00 vertrek en aankomst De Lindenberg

Ga op mee op busexpeditie en ontdek de toekomst van de circulaire bouwindustrie. In de Hubertushallen werken Het Rijks en het Kenniscentrum Circulaire Bouw (KCCB) aan circulaire talentontwikkeling. Ontdek hoe jij mee kan doen!

Verrijk je studie

16:00 – 17:00 Waarmaakstraat

Businessideeën en initiatieven van studenten en young professionals worden een stap verder geholpen. Business experts, zogenaamde waarmakers, uit het RvN@ netwerk voorzien de jonge ondernemers van netwerkcontacten en waardevolle adviezen.

Meetup

14:55 – 15:40 Wethouders Rijk van Nijmegen

De net benoemde wethouders, die zich de komende jaren bezig gaan houden met de circulaire regionale economie, ontmoet je tijdens de Meetup. Bezoekers van het Lifeport Festival Circulair hebben de kans hun naar hun ambities en plannen te bevragen én uit te dagen.

 

Circulaire Workshops

Laat je uitdagen en doe mee!

 

Laat je inspireren tijdens een van de workshops. Haal bijvoorbeeld de circulaire economie je eigen keuken in tijdens de kookworkshop of ontdek hoe het circulaire denken de kunstwereld beïnvloed.
Ontdek het belang van creativiteit voor innovatie.

17:30 uur NETWERKBORREL IN HET PRODUCTPARK

Wilde je die ene ondernemer nog spreken? Had je een vraag voor een bestuurder? Of zag je talent lopen waar je eens kennis mee wilt maken? Hoewel er tijdens het festival voldoende ruime is om te netwerken en kennis uit te wisselen, maken we erg graag extra ruimte voor met een afsluitende netwerkborrel.

Studenten van talentencommunity RvN@LAB zijn van harte uitgenodigd om de netwerkborrel te bezoeken en ondernemers te ontmoeten in het Productpark.

Zij kunnen zich hiervoor aanmelden voor de LABclub. Met deze aanmelding krijgen zij (gratis) toegang tot de netwerkborrel. Ben je student en wil je ook programmaonderdelen van het Lifeport Festival Circulair bezoeken? Maak dan gebruik van het speciale studententarief!

 

Bedenk bij welke onderdelen je graag aanwezig bent, bestel je ticket en stel je programma samen.

We begroeten je 27 juni 2022 graag op Lifeport Festival Circulair; Hét festival over circulair ondernemen in de regio Rijk van Nijmegen

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? maandag 27 juni 2022, 14:00 – 18:30 uur met aansluitend netwerkborrel

Waar? De Lindenberg, Nijmegen

Voor wie? ondernemers, bestuurders, medewerkers van bedrijfsleven, overheid en onderwijs en studenten

Investering?  €125,- exclusief btw (€25,- voor studenten)

Vragen? mail naar Lifeportfestival@rvnhub.nl

Een initiatief van de RvN@ Circulaire Raad

Festivalorganisatie