Hét festival over circulair ondernemen in de regio Rijk van Nijmegen

 

De toekomst is circulair. Sterker nog: de toekomst moet circulair. En in die toekomst kan jij – als (toekomstige) ondernemer of beleidsmaker – het verschil maken. Hoe? Dat ontdek je op 27 juni 2022 tijdens het Lifeport Festival Circulair, een initiatief van de RvN@ Circulaire Raad.

Tijdens dit innovatiefestival komt het gehele circulaire netwerk uit de regio bij elkaar. We netwerken. We delen kennis. We verbinden. En we bundelen onze krachten. Tijdens Lifeport Festival Circulair komt innovatie op gang! Deze editie staat in het teken van de sectoren voeding en bouw, waarin al veel mooie initiatieven op het gebied van circulariteit te vinden zijn. Initiatieven waarvan iedereen, binnen of buiten de sector, kan leren. Kom ook naar Lifeport Festival Circulair en laat je inspireren!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? maandag 27 juni 2022, 14:00 – 17:30 uur met aansluitend netwerkborrel

Waar? De Lindenberg, Nijmegen

Voor wie? ondernemers, bestuurders, medewerkers van bedrijfsleven, overheid en onderwijs en studenten

Investering?  €125,- exclusief btw (€25,- voor studenten)

Vragen? mail naar circulair@rvnhub.nl

 

Wat kun je verwachten?

 

Bezoek een Kennisboost met als thema ‘How to scale up?’, over hoe je als ondernemer in de circulaire economie van initiatief naar succesvolle scale-up groeit.

Stap in de bus voor een LABsafari en ontdek toonaangevende voorbeelden uit de circulaire bouw.

Doe mee aan een kookworkshop van de Lindenberg met lokale en circulaire producten: #KookLokaal. Samen zorgen we voor korte ketens en minder voedselverspilling!

Werk mee aan een circulair kunstwerk bij Workshop Circul’art.

Woon een talkshow bij met belangrijke kopstukken uit de wereld van de circulaire economie in de regio Rijk van Nijmegen.

Doe mee aan een interactieve werkvorm om samen tot concrete plannen en oplossingen om de wereld duurzamer te maken te komen: Action Learning.

Woon de aftrap van Gezond Circulair bij, een samenwerking van het honoursprogramma’s van het ROC van Nijmegen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit op voeding en circulariteit.

PROGRAMMA

Welkom

14:00 – 14:30 Festivalopening 

 

Wat is een festival zonder spetterende opening? Om Lifeport Festival Circulair officieel af te trappen starten we om 14.00 uur met de Circulaire Spetterende Opening gevolgd door een openingswoord door Bart de Bruin (directeur van Dar NV en voorzitter van De Circulaire Raad Rijk van Nijmegen). Tot slot volgt er een talkshow met belangrijke kopstukken uit de wereld van de circulaire economie in het Rijk van Nijmegen.

persoonlijk programma

14:45 – 17:30 Jouw programma-onderdelen

 

Stel je eigen programma bij het bestellen van je toegangsbewijs samen. Je kan kiezen uit de volgende programmaonderdelen. Let op: er is voor elk onderdeel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en je kunt je programma tot twee dagen voor het festival nog wijzigen.

 

Productpark

14:45 – 17:30 Productpark

 

Gedurende het gehele festival kan je de productetalage van regio Rijk van Nijmegen bezoeken met de gaafste circulaire innovaties uit de regio.

Kennisboosts

 

 

 

 

In de RvN@Academy leren we van elkaar door ervaringen uit te wisselen. Want ondernemen toekomstbestendig maken? Dat doen we niet alleen maar sámen, met elkaar. Zo delen de drie finalisten van De Cirkel 2021 hun best practices, ontdek je tijdens de Kennisboost ‘How to scale up?’ hoe je als ondernemer in de circulaire economie van initiatief naar succesvolle scale-up groeit én leer je hoe je als bedrijf duurzamer omgaat met voedsel en zorgt voor minder voedselverspilling.

De kennisboosts:

 

14:45 – 15:20 Q&A met finalisten Cirkelprijs

 

15:35 – 16:05 How to scale up?

 

16:20 – 16:50 Voedsel en Circulariteit: kansen voor elk bedrijf

 

 

Action Learnings

Circulair ondernemen? Kom in actie! In deze interactieve werkvorm komen we tot concrete plannen en oplossingen om de wereld duurzamer te maken. Dit doen we door samen te ontdekken, doen, ervaren en reflecteren. Als startpunt gebruiken we twee vraagstukken van bekende Nijmeegse ondernemers.

Circulaire Events

14:50 – 15:50 De circulaire toekomst voor de Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De systematiek en invoering van een circulaire beker die ACBN en de Dar ontwikkelden, zijn een voorbeeld voor andere open en vrij toegankelijke festivals. Hoog tijd om verdere stappen te zetten. Samen met de aanwezigen  op zoek naar vervolgstappen met extra aandacht voor voeding. Korte ketens en reductie van voedselverspilling, waar liggen de kansen?

Talent

14:50 – 15:45 Kick-off ‘Hub: Gezond Circulair’

 

Samenwerking van honoursprogramma’s ROC Nijmegen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Radboud Universiteit op voeding en circulariteit. Tijdens deze bijeenkomst lichten zij deze samenwerking toe en schetsen de kansen die deze nieuwe Circulaire Hub de regio gaat bieden. Bezoekers maken kennis met de rol van onderwijs in de circulaire opgaves en ontdekken het belang van interdisciplinaire samenwerkingen.

Talent

16:10 – 16:50 Via-T Centrum voor duurzaamheid, innovatie en vakmanschap: doe mee!

 

Het nieuwe techniekcentrum VIA-T wordt een toonbeeld van de innovatie in techniek en geeft een inkijkje in de mogelijkheden en beloftes van het circulaire denken. De nieuwe arena van technologie, innovatie en duurzaamheid in Gelderland. Hier komen ondernemers en kennisinstellingen samen en staan een leven lang ontwikkelen en levensecht leren centraal. Het Bidbook voor het techniekcentrum Via-T is al enige tijd gereed, verschillende werkgroepen gingen met de deelthema’s aan de slag. Deze plek voor talent wil met jou een volgende stap maken.

LABsafari Circulaire Bouw

14:45 – 17:00 vertrek en aankomst De Lindenberg

Ga op mee op bussafari en ontdek toonaangevende voorbeelden uit de circulaire bouw.

Waarmaakstraat

14:50 – 15:50 Verrijk je studie

Businessideeën en initiatieven van studenten en young professionals worden een stap verder geholpen. Business experts, zogenaamde waarmakers, uit het RvN@ netwerk voorzien de jonge ondernemers van netwerkcontacten en waardevolle adviezen.

#KookLokaal

16:10 – 16:55 Koken met lokale en circulaire producten

 

Kookworkshop door de Lindenberg, in hun keuken, met lokale en circulaire producten. Korte ketens en voedselverspilling tegen gaan.

Workshop Circul’art

14:45 – 17:00 Circulaire kunst

Bezoekers van het Lifeport Festival Circulair worden uitgedaagd mee te werken aan een fraai community circulair kunstwerk.

17:30 uur NETWERKBORREL IN HET PRODUCTPARK

Wilde je die ene ondernemer nog spreken? Had je een vraag voor een bestuurder? Of zag je talent lopen waar je eens kennis mee wilt maken? Hoewel er tijdens het festival voldoende ruime is om te netwerken en kennis uit te wisselen, maken we erg graag extra ruimte voor met een afsluitende netwerkborrel.

 

Bedenk bij welke onderdelen je graag aanwezig bent, bestel je ticket en stel je programma samen.

We begroeten je 27 juni 2022 graag op Lifeport Festival Circulair; Hét festival over circulair ondernemen in de regio Rijk van Nijmegen

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? maandag 27 JUNI, 14:00 – 17:30 uur met aansluitend netwerkborrel

Waar? De Lindenberg, Nijmegen

Voor wie? ondernemers, bestuurders, medewerkers van bedrijfsleven, overheid en onderwijs en studenten

Investering?  €125,- exclusief btw (€25,- exclusief voor studenten)

Vragen? mail naar circulair@rvnhub.nl

Het festival volgt de actuele coronarichtlijnen. 

Een initiatief van de RvN@ Circulaire Raad

Festivalorganisatie