Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinair: Van bezit naar gebruik, hoe overtuigen we gebruikers?

8 juli @ 15:30 - 17:00

Gratis

Het ontwerp van een product is bepalend voor de kansen die er zijn om van de gebruikte materialen na gebruik een nieuw circulair product te produceren. Door te zorgen voor producten en materialen die lang meegaan, en qua ontwerp en materiaalkeuze passen in een gesloten keten, wordt het rendabeler en veiliger om circulair te werken.

Op 8 juli 2020 organiseren Rijkswaterstaat en Partners for Innovation een webinar over nieuwe verdienmodellen in een circulaire economie. Experts en ondernemers delen hun ervaringen met de acceptatie van eindgebruikers om heel anders met producten om te gaan.

Het leasen van een fiets, een abonnement op een koptelefoon of alleen betalen voor je wasmachine als je een was draait. In een circulaire economie zien we een trendverschuiving van het aanschaffen van een product naar het betalen voor gebruik van een product. Daarbij blijft het product eigendom van de producent.

Wat maakt dat het eneĀ product-as-a-service een daverend succes is terwijl het andere niet aanslaat bij het grote publiek? In dit webinar spreken we met een expert op gebied van consumentenacceptatie van circulaire producten over elementen die belangrijk zijn bij het ontwerpen van een product en de bijbehorende service. Daarnaast komen drie ondernemers aan het woord die vertellen over de succesfactoren en geleerde lessen van hun product-as-a-service.

Gegevens

Datum:
8 juli
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.afvalcirculair.nl/nieuws/afvalnieuws/2020/bezit-gebruik-overtuigen-we-gebruikers/

Locatie

Online

Organisatoren

Rijkswaterstaat
Partners for Innovation