Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spoorcafé ‘Duurzaamheid in het stationsgebied Nijmegen’

29 november @ 19:30 - 20:30

Gratis

In het Spoorcafé praten we met verschillende gasten en met u thuis over de plannen voor de vernieuwing van het station en de omgeving.  Zolang het nodig is vanwege corona, organiseren we deze bijeenkomsten online.

Waarom vernieuwen we het stationsgebied eigenlijk? Welke veranderingen komen er? En hoe ziet de planning eruit? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de verschillende edities van het Spoorcafé.

Tijdens het 1e Spoorcafé is veel interesse getoond rondom het vraagstuk van wonen. Hier gingen we dieper op in tijdens het 2e Spoorcafé. We luisterden naar de onderwerpen die spelen bij de inwoners en belanghebbenden zodat we de thema’s van de volgende spoorcafés hierop kunnen laten aansluiten.

Spoorcafé over duurzaamheid in het stationsgebied (digitaal)

Op 29 november om 19.30 uur staat het derde digitale Spoorcafé gepland. Het thema is duurzaamheid in het stationsgebied. Nijmegen heeft hoge ambities als het gaat om duurzaamheid: zo willen we zoveel mogelijk circulair bouwen (duurzaam bouwen), hittestress in dichtbebouwd gebied tegengaan en ook de bouwlogistiek (de aan- en afvoer van sloop- en bouwmaterialen) zo duurzaam mogelijk laten verlopen. Hoe realistisch is dat eigenlijk? Gelukkig wonen we in een stad met een universiteit en een hogeschool vol slimme docenten en studenten die ons daarbij kunnen helpen. Onder leiding van Margot Ribberink gaat een aantal deskundigen in gesprek over dit thema. Bewoners kunnen tijdens de avond meepraten en vragen sturen via de chat. U kunt zich vooraf inschrijven via onderstaande knop. Op 29 november kunt u de avond ook live volgen. Meld je aan!

Gegevens

Datum:
29 november
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.nijmegen.nl/over-de-gemeente/dossiers/dossier-stationsgebied-nijmegen/spoorcafe/

Locatie

Online

Organisator

Gemeente Nijmegen