Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Diversiteitscafé: ondernemerschap

19 september 2019 @ 17:00 - 19:00

Gratis

Kleurrijk ondernemerschap: wat maakt het tot een succes?

Op 19 september 2019 gaat Het Diversiteitscafé over ondernemerschap. Ondernemers met een niet-Nederlandse achtergrond doen het goed als je de cijfers mag geloven. Het aandeel van deze groep starters wordt steeds groter en daarmee ook de betekenis voor economie en maatschappij. Anderzijds blijkt dat veel van deze bedrijven binnen vier jaar weer verdwijnen. Wat is de motivatie om te gaan ondernemen? Wat betekent de culturele achtergrond voor de ondernemer en de onderneming? En waarom verdwijnen ook weer veel van deze bedrijven? In hoeverre verschillen de obstakels waar ondernemers tegenaan lopen en welke partijen kunnen hier een rol in spelen? Samen met ondernemers, faciliterende partijen en consumenten willen we inzicht geven in de succesfactoren, bedreigingen en (on)mogelijkheden van de ondernemer met een niet-Nederlandse achtergrond.

Programma

Han Engberts en Joël Rijnaard ontvangen u graag om samen te praten over diversiteit in een informele, ongedwongen bijeenkomst.
Aynur Narsap-Dagdas trapt de avond af en zal namens de Rabobank een blik werpen op ondernemerschap. Vervolgens zijn de ondernemers aan het woord om hun verhaal te vertellen. Rami Hilamia, Birsen Anik en Ahmad Shawesh nemen u mee in hun ervaringen over ondernemerschap. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en dialoog.

Het Diversiteitscafé – praat u met ons mee?

Mooie bijdragen door sprekers, ontmoeting, succesverhalen, oplossingen en verbinding staan centraal in Het Diversiteitscafé. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden in het teken van elkaar ontmoeten en het delen van ervaringen.
We zien u graag bij Het Diversiteitscafé!

• Thema: Kleurrijk ondernemerschap: wat maakt het tot een succes?
• Wanneer: Donderdag 19 september 2019
• Waar: DROOM! De Bastei (Waalkade 83 in Nijmegen)
• Tijd: 17.00 uur – 19.00 uur
• Kosten: Deelname is kosteloos

Gasten Het Diversiteitscafé – 19 september 2019

Rami Hilamia

Rami Hilamia is eigenaar van een succesvol cateringbedrijf.
Rami is afkomstig uit Damascus in Syrië. Ook daar was hij ondernemer en runde een kleine sokkenfabriek.
In september 2015 kwam hij naar Nederland en een jaar later startte hij met zijn cateringbedrijf. Inmiddels verzorgt hij catering voor verschillende groepen mensen, variërend van 20 tot 500 personen. Daarnaast heeft Rami een pop-up restaurant onder andere in de Thiemeloods.
Voor meer informatie, zie de facebookpagina @ramikookt.

Birsen Anik

Mr. Birsen Anik is advocate. Ze heeft meerdere jaren ervaring bij onder andere het Ministerie van Justitie en bij een middelgroot advocatenbureau.
Naast advocate voor meer dan 10 jaar, is Birsen ook ondernemer met haar eigen advocatenbureau Anik Advocaten in Arnhem. Daarnaast heeft Birsen zitting gehad in de Turkse Ondernemersvereniging in Arnhem.

Ahmad Shawesh

Ahmad Shawesh is eigenaar van een schildersbedrijf. Zijn bedrijf bestaat nu een klein half jaar. Vol enthousiasme is hij zijn bedrijf aan het opzetten. Ahmad is afkomstig uit Syrië. Daar was Ahmad ook al werkzaam als schilder. Als startend ondernemer merkt hij al grote verschillen tussen Syrië en Nederland.

Aynur Narsap-Dagdas

Aynur Narsap-Dagdas is accountmanager MKB bij Rabobank Rijk van Nijmegen. Inmiddels is zij 18 jaar werkzaam bij Rabobank Rijk van Nijmegen, waarvan zes jaar bij de afdeling Particulieren en twaalf jaar bij de afdeling Bedrijven.
Naast haar werk bij de Rabobank studeert ze in deeltijd Finance & Control aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
In haar vrije tijd stimuleert zij Turkse vrouwen in Wijchen om meer te gaan bewegen.

Locatiegegevens DROOM! De Bastei

Het Diversiteitscafé vindt plaats bij DROOM! De Bastei op de bovenste verdieping van De Bastei. U kunt via het museum naar binnen. Hier loopt u een klein stukje doorheen en dan neemt u de lift naar boven. Eenmaal aangekomen bij DROOM! De Bastei ontvangen wij u en kunt u genieten van een spectaculair uitzicht.

Het Diversiteitscafé is één van de activiteiten die geïnitieerd is door RvN@.
Dankzij een groot netwerk van organisaties en vrijwilligers realiseren wij Het Diversiteitscafé!

Check de Facebookpagina van Het Diversiteitscafé facebook.com/hetdiversiteitscafe
Stuur deze uitnodiging gerust door naar andere belangstellenden in uw netwerk.
Aanmelden voor deze nieuwsbrief is mogelijk via www.driestroom.nl/diversiteitscafe

Gegevens

Datum:
19 september 2019
Tijd:
17:00 - 19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Nijmegen,
+ Google Maps

Organisator

Kracht van diversiteit
Site:
https://rvnhub.nl/projecten/kracht-van-diversiteit/