Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Groene Vrijdag 2019

11 oktober 2019 @ 09:00 - 17:00

UITNODIGING GROENE VRIJDAG 2019

Hou je van groen en van doen? Ga dan op 11 oktober samen met ons aan de slag tijdens Groene Vrijdag. Kom bijvoorbeeld oogsten in het Land van Ooij, de moestuin van Kleurrijk Groen in Ooij bij Nijmegen. Van de oogst kookt een Syrische kok heerlijke hapjes. Of steek je handen uit de mouwen tijdens een van de andere ochtendactiviteiten. Je vindt ze op de website.

In de middag is er in de Lindenberg een lunch voor iedereen die ’s ochtends heeft meegeholpen tijdens deze tweede editie van Groene Vrijdag. Daarna zijn er drie workshops waarin je tips krijgt voor het ontstenen en vergroenen van je tuin, leert hoe je vegetarisch, gezond én lekker kunt koken en hoort over bewonersparticipatie in een Nijmeegse wijk. Je kunt je hier aanmelden voor een van de workshops.

Luister vanaf 15.00 uur naar Gesprekken in het bos, geleid door Bert Lagerweij. De Plastic Soup Surfer neemt je mee in zijn passie om plastic afval tegen te gaan. Mijn Groene Wijk en Kleurrijk Groen vertellen hoe zij duurzaamheid in de wijken brengen en wethouder Harriët Tiemens geeft aan hoe Nijmegen Green Capital 2018 een vervolg krijgt. Nederlands jeugdkampioen speechen Lisa van der Geer geeft een stevige pitch over duurzaamheid en stadsdichter Wout Waanders sluit het geheel af. Uiteraard krijg jij ook de kans mee te praten. Meld je hier aan voor Gesprekken in het bos.
Groene Vrijdag 2019 wordt afgesloten met een borrel in de Lindenberg.

We stellen het op prijs als je deze mail binnen je eigen netwerk wilt verspreiden. Kijk op de website www.groenevrijdag2019.nl voor meer info.
Groene Vrijdag 2019 is een initiatief van gemeente Nijmegen, in samenwerking met partners. Met Groene Vrijdag geeft gemeente Nijmegen, samen met het netwerk dat in het Green Capital-jaar is ontstaan, een vervolg aan de activiteiten uit 2018. Het doel is om samen Nijmegen groener en schoner te maken.

Gegevens

Datum:
11 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://groenevrijdag2019.nl/

Locatie

Nijmegen