Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie The Exploded View

6 oktober - 14 oktober

The Exploded View is een uit elkaar getrokken huis dat met circulaire methodes en biobased materialen opnieuw is opgebouwd. Dit unieke project laat de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen zien. The Exploded View was vorig jaar te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

The Exploded View is een expositie van maquettes waarin opnieuw is gekeken naar de realisatie van een woning. Dit is gedaan door een woning ‘uit elkaar te trekken’ en deze vervolgens met circulaire toepassingen en biobased materialen opnieuw op te bouwen. Hierbij is ook gebruik gemaakt van materiaalstromen die voorradig zijn, maar niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld. Denk aan materiaalstromen uit voeding, textiel, rioolwater, gebouwen of zelfs onze eigen woonomgeving.

Potentie van snel hernieuwbare grondstoffen  

In de installatie zijn toepassingen en materialen van vandaag, morgen en overmorgen verwerkt. Producten die al bestaan maar nog moeilijk hun weg naar de bouwwerf vinden tot ontwikkelingen die nog serieuze steun nodig hebben om te ontwikkelen en op te schalen. The Exploded View verwijst daarmee naar de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld. Een radicaal nieuwe kijk op het ontwerpen en bouwen van een woning met gebruik van materialen uit voedingsresten, textiel, rioolwater, gebouwen of zelfs onze eigen woonomgeving.

De expositie zal van 6 t/m 15 oktober te zien zijn in het KennisCentrum Circulaire Bouw in Nijmegen.

Neem contact op voor meer informatie en arrangementen via:
contact@kccb.nl of 06 10 49 90 87. 

Meer info over de expositie: www.theexplodedview.com

Gegevens

Begin:
6 oktober
Einde:
14 oktober
Evenement Tags:
, ,

Locatie

kenniscentrum Circulaire Bouw (KCCB)
Sint Hubertusstraat 10, Hal 2
Nijmegen, 6531LB
+ Google Maps
Site:
https://kccb.nl/

Organisator

Kenniscentrum Circulaire Bouw (KCCB)
Site:
https://kccb.nl/