Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eindpresentatie Radboud Honours Academy: Denktank ‘Circulair bouwen aan de toekomst’

1 juli @ 16:00 - 18:00

De Radboud Honours Academy biedt studenten aan de Radboud Universiteit de mogelijkheid om buiten hun eigen vakgebied te leren en te onderzoeken. Dit jaar heeft het Building Bridges programma van de Honours Academy een denktank georganiseerd genaamd “Circulair bouwen aan de toekomst”, waarin een groep studenten van verschillende faculteiten en studies samenwerkt in opdracht van een externe opdrachtgever.

Voor deze opdracht was de Circulaire Raad opdrachtgever. Vanuit de Circulaire Raad heeft de gemeente Beuningen concrete nieuwbouwprojecten waarover het advies van de studenten is gevraagd. Het advies moest zich focussen op drie aspecten van circulair bouwen:

  • De strategie; het beleid op gemeenteniveau wat betreft duurzaam bouwen moet bijvoorbeeld aansluiten en in lijn liggen met dat van de provincie en ook op landelijk niveau.
  • De inpassing; dit beleid moet daadwerkelijk uit te voeren zijn. De eisen aan circulariteit moeten uiteindelijk wel leiden tot, bijvoorbeeld, circulaire woningen.
  • De monitoring; als deze woningen er in de toekomst staan, moet wel expliciet en meetbaar zijn dat deze ook circulair zijn.

De denktank heeft een adviesrapport gemaakt voor  de gemeente Beuningen (en voor de Circulaire Raad). Het advies richt zich vooral op het proces van de vorming van de Ecowieck in Ewijk. De ambitie is dat deze toekomstige wijk in de gemeente Beuningen deels  circulair gebouwd gaat worden.
Daarnaast heeft de denktank een initiatief opgezet om meer bewustzijn te creëren met betrekking tot circulaire bouw en de circulaire economie. Dit initiatief bestaat uit een set informatieborden die verspreid opgezet zijn in de gemeente Beuningen. Op de borden staat informatie over verschillende circulaire processen die te linken zijn aan de desbetreffende plaats van een bord. Hier kunt u meer informatie over het project vinden.

 

De eindpresentatie van de studenten is besloten en alleen op uitnodiging bij te wonen.

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

besloten