Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Diversiteitscafé: de kracht van verscheidenheid

16 mei @ 17:00 - 19:00

Gratis

Wat kunnen mensen leren van de diversiteit in de natuur?

Op 16 mei 2019 gaat Het Diversiteitscafé over de relatie tussen mens en natuur. Vanuit het perspectief van de natuur en vanuit de mens onderzoeken we de kracht van verscheidenheid. De natuur kenmerkt zich door een enorme verscheidenheid. Wat zijn de voordelen hiervan? Hoe werken de processen in de natuur en wat kan onze ‘diverse’ samenleving hiervan leren?

Vanuit de mens geredeneerd zien we veelal dat de ‘groenbeweging’ gekenmerkt wordt door een vrij uniforme groep voortrekkers. Op welke manieren kunnen wij kijken naar de betekenis van natuur, groen of duurzaamheid voor de mens en de verbinding tussen mensen? Zijn er verschillen in de manier waarop mensen betrokken zijn bij natuur, groen en duurzaamheid en in welke mate versterken deze verschillen elkaar? Zijn deze verschillen te verenigen of dichter bij elkaar te brengen, en zo ja, hoe? Dat zijn enkele vragen die tijdens Het Diversiteitscafé op 16 mei a.s. aan de orde komen. Voor deze bijeenkomst zijn twee bekende Nijmegenaren als gastspreker uitgenodigd, namelijk Bea Peeters-Nillesen en Qader Shafiq.

Programma

Han Engberts en Henk Moeniralam ontvangen u graag om samen te praten over diversiteit in een informele, ongedwongen bijeenkomst.

17.00 uur – 17.05 uur: Introductie

17.05 uur – 17.35 uur: Bea Peeters-Nillesen: De kracht van verscheidenheid in de natuur

17.35 uur – 18.00 uur: Qader Shafiq: Sociale inclusie in relatie tot groen en duurzaamheid

18.00 uur – 18.15 uur: Pauze

18.15 uur – 19.00 uur: Vragen en discussie

Het Diversiteitscafé – praat u met ons mee?

Mooie bijdragen door sprekers, ontmoeting, succesverhalen, oplossingen en verbinding staan centraal in Het Diversiteitscafé. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden in het teken van elkaar ontmoeten en het delen van ervaringen.

We zien u graag bij Het Diversiteitscafé!

• Thema: De kracht van verscheidenheid
• Wanneer: donderdag 16 mei 2019
• Waar: DROOM! De Bastei (Waalkade 83 in Nijmegen)
• Tijd: 17.00 uur – 19.00 uur
• Kosten: deelname is kosteloos

Gasten Het Diversiteitscafé – 16 mei 2019

Bea Peeters-Nillesen

Bea Peeters-Nillesen is een bekende natuurgids en docent in Nijmegen. Zij is o.a. verbonden aan het IVN, het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid. Al jarenlang verzorgt zij natuur-excursies voor verschillende groepen, maar ook Groencursussen en de Opleiding voor IVN natuur-gidsen. Verder is zij een van de trekkers van de Open Monumentendagen in Nijmegen.

Qader Shafiq

Qader Shafiq is schrijver, dichter en columnist. Momenteel is hij directeur van Bureau Wijland, partner in diversiteit en duurzaamheid. Het bureau is o.a. initiatiefnemer van Netwerk Kleurrijk Groen, een team van groene ambassadeurs met diverse migratieachtergronden dat duurzaamheidsactiviteiten organiseert in de stad voor verschillende groepen.

Locatiegegevens DROOM! De Bastei

Het Diversiteitscafé vindt plaats bij DROOM! De Bastei op de bovenste verdieping van De Bastei. U kunt via het museum naar binnen. Hier loopt u een klein stukje doorheen en dan neemt u de lift naar boven. Eenmaal aangekomen bij DROOM! De Bastei ontvangen wij u en kunt u genieten van een spectaculair uitzicht.

Het Diversiteitscafé is één van de activiteiten die geïnitieerd is door RvN@.

Dankzij een groot netwerk van organisaties en vrijwilligers realiseren wij Het Diversiteitscafé!

Gegevens

Datum:
16 mei
Tijd:
17:00 - 19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Nijmegen,

Organisator

Kracht van diversiteit
Website:
https://rvnhub.nl/projecten/kracht-van-diversiteit/