Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Circulaire 4Daagse opening & sessie Elektronica Hub

2 februari @ 09:00 - 10:30

Met bedrijven in de gehele keten worden businesscases ontwikkeld die de groeiende hoeveelheid afval van elektrische en elektronische apparatuur terugdringen.

Afval van elektrische en elektronische apparatuur neemt momenteel 2% per jaar toe, en is daarmee nog steeds een van de snelst groeiende afvalstromen in de EU. Geschat wordt dat minder dan 40% van het elektronische afval in de EU wordt gerecycleerd. Er gaat waarde verloren wanneer volledig of gedeeltelijk functionele producten worden afgedankt omdat ze niet gerepareerd kunnen worden, de batterij niet kan worden vervangen, de software niet langer wordt ondersteund, of materialen die in apparaten zijn ingebouwd, niet worden teruggewonnen.

Via de Electronica hubs kunnen elektrische apparaten in de toekomst niet alleen gesorteerd, maar ook ontmanteld en stoorstoffen ontdaan worden.  Hierdoor ontstaan er meer (schone) deelstromen, waardoor de grondstof van hoogwaardigere kwaliteit is.

09.00u Opening Circulaire 4Daagse

Dinsdag 2 februari wordt de Circulaire Vierdaagse vanuit het Kenniscentrum Circulaire Bouw in Nijmegen officieel door Joris Bouwmeister, directeur bestuurder van ACBN en Vierdaagsefeesten, geopend.

09.10u Ronde tafelsessie Electronica hub

Daarna schuiven vier spelers uit de keten van electronica ontwerp, gebruik, inzameling, verwerking en hergebruik aan om de kansen en mogelijkheden voor organisaties te bespreken.

Met o.a.: Jan Vlak (Wecycle), Bart de Bruin (Dar) en Ardi Dortmans (TNO)

Livestream

 

De ronde tafelsessie wordt live vanuit de KCCB studio in Nijmegen gestreamd. Daar kan uiteraard geen publiek bij aanwezig zijn, maar je kunt bij inschrijving de stream volgen en tevens vragen stellen. Meld je je via het onderstaande formulier voor deze ronde tafelsessie (en eventueel ook andere 4Daagsesessies) aan en dan ontvang je de link naar de stream de maandag voor de Circulaire Vierdaagse.

Gegevens

Datum:
2 februari
Tijd:
09:00 - 10:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Online: hosted by RvN@
Nederland

Organisator

RvN@
Site:
www.rvnhub.nl