Goed met geld omgaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het project Financieel Fit Rijk van Nijmegen verbindt organisaties en initiatieven, zodat meer mensen bewust met hun geld omgaan en ervan kunnen rondkomen.
Meer
Goed met geld omgaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het project Financieel Fit Rijk van Nijmegen verbindt organisaties en initiatieven, zodat meer mensen bewust met hun geld omgaan en ervan kunnen rondkomen.
MeerWij hebben als doelstelling om:
Lokale partners uit het bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen bundelen de krachten om aan de slag te gaan voor verschillende doelgroepen, in werkgroepen.
“We bieden jongeren en ouderen handvatten om zelfstandig met financiën te kunnen omgaan. Op het moment dat zich schulden voordoen, brengen we hen contact met de juiste instanties. Door voorlichting te geven, proberen we te voorkomen dat mensen schulden opbouwen.”
“We zorgen ervoor dat mensen versneld financieel zelfredzaam zijn. Wie minder geldzorgen heeft, is gelukkiger. Werkgevers hebben hier ok profijt van: het verzuim neemt af en de productiviteit neemt toe.”
“Duurzame resultaten behalen. De onderliggende projecten moeten iets opleveren voor langere tijd, zodat mensen uit de schulden blíjven en financieel zelfredzaam zijn. Een andere uitdaging is dat we een appèl doen op iedereen in de regio – inwoners en bedrijven – om oog te hebben voor mensen met wie het financieel gezien niet goed gaat.”
Kijk ook op de website www.financieelfit-rijkvannijmegen.nl voor meer informatie:
Op 3 juli organiseerde RvN@financiële zelfredzaamheid samen met Hubert Hendriks, voorzitter van de voedselbank Nijmegen – OverBetuwe een interactieve bijeenkomst waarin we samen aan de slag gingen om onze droom waar te maken:
De avond werd geopend door de avondvoorzitter, Angela Verkuijlen. Gastvrouw van de Houtwerf, Laurien Renckens, vertelde ons over de bijzondere locatie en dat hebben we ervaren die avond. Tijdens de actieve bijeenkomst vertelde Kristie Lamers, programmadirecteur van RvN@ ons over de beweging RvN@ en Eugenie Stevens-Thijssen, aanjager van het project RvN@financiële zelfredzaamheid sprak over de recente successen . Ervaringsdeskundige Joyce nam ons mee in haar persoonlijke verhaal waarin ze met armoede moest dealen en hoe ze dit deed.
Arnold, ervaringsdeskundige en webmaster van de website van de voedselbank, nam ons vervolgens mee in zijn verhaal …
Dit project heeft twee keer gebruik gemaakt van Durf te vragen op de stip in september en oktober.
De plannen voor dit najaar zijn: