Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Circulaire Oogst 12e editie  

23 juni 2022 @ 14:00 - 17:00

Als relatie van het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie nodig ik u van harte uit voor de Circulaire Oogst, de traditionele afsluiting van de minor Circulaire Economie. Onderstaand vindt u informatie over het thema, de locatie en de mogelijkheid om u aan te melden. U bent vrij deze uitnodiging te delen met collega’s, netwerkpartners en andere stakeholders die geïnteresseerd zijn. Thema: “IN BALANS MET WATER”• Donderdag 23 juni 2022 – 14:00-17:00 uur (inclusief netwerkborrel)

• Posttheater Arnhem – Rosendaalsestraat 27

• Aanmelden via deze link

EINDE VAN EEN VANZELFSPREKENDHEID?

Water is de bron voor al het leven op aarde en vervult een sleutelfunctie in de vitaliteit van onze samenleving. Klimaatverandering leidt wereldwijd echter tot steeds grotere fluctuaties in de beschikbaarheid van voldoende (zoet) water.

Ook in Nederland worden wij dit jaar opnieuw geconfronteerd met grote fluctuaties in de beschikbaarheid van voldoende water. Het grondwaterpeil bereikt naar verwachting in bepaalde regio’s opnieuw een dieptepunt en het neerslagtekort ontwikkelt zich op een vergelijkbaar niveau als dat in 1976.

Het al dan niet kunnen beschikken over voldoende water heeft grote consequenties voor de landbouw, de industrie, de logistiek, maar vooral ook voor de natuur en zelfs het beheer en de veiligheid van de openbare ruimte. Is dit voor Nederland het einde van de vanzelfsprekendheid van altijd voldoende water voor alle gebruikersgroepen?

INTERESSANTE KEYNOTES

Er is in de komende jaren een grote behoefte aan onderzoek en de ontwikkeling van duurzaam beleid. Tijdens de 12e editie van Circulaire Oogst nemen wij u, aan de hand van interessante keynotes, mee in dit vraagstuk en gaan wij vanuit verschillende invalshoeken op zoek naar een nieuwe balans. Op welke wijze anticiperen waterschappen beleidsmatig op de ‘grilligheden’ van klimaatverandering en het beheer van de openbare ruimte? Hoe stuurt ’s-lands grootste bierbrouwer op integraal watermanagement in haar brouwerijen en wat zijn de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap op het gebied van duurzaam watermanagement?

ONDERZOEKSOOGST EN PRIJZEN

Tijdens de Circulaire Oogst zetten we ook het licht op de onderzoeksresultaten van de transitieplannen waaraan studenten van de minor Circulaire Economie, in samenwerking met opdrachtgevers uit ons netwerk, hebben gewerkt. En reiken we traditiegetrouw de Circulaire Oogst prijzen uit: de vakjuryprijs, de publieksprijs, de wisseltrofee en de essay award.

AANMELDEN 

Deelt u met ons mee in deze oogst? We nodigen u van harte uit op 23 juni!Aanmelden kan via deze link. Op basis van uw aanmelding reserveren wij voor u een plek in de grote zaal.

BEREIKBAARHEID

Het Posttheater ligt op loopafstand van parkeergarage Velperpoort (Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 175, 6828 BN Arnhem) én NS Station Arnhem Velperpoort.

Gegevens

Datum:
23 juni 2022
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Posttheater Arnhem
Rosendaalsestraat 27