Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online hackathon Nimma Hacks

11 juli 2020 @ 10:00 - 12 juli 2020 @ 10:00

Op 11 juli start de eerste Nijmeegse online hackathon Nimma Hacks. In 24 uur bedenken teams creatieve oplossingen voor 3 sectoren die hard geraakt zijn door de coronacrisis: ‘Horeca’, ‘Cultuur & Entertainment’ en ‘Logistiek & Duurzaamheid’. Inwoners, studenten en ondernemers kunnen zich tot 3 juli inschrijven om mee te dingen naar de prijzen (€ 3.000,- per sector).

Hackathon

De coronacrisis dwingt veel ondernemers om anders te denken over hun bedrijfsvoering. En over de toekomst van hun bedrijf, wanneer de coronamaatregelen weer versoepeld worden. De gemeente wil hieraan bijdragen met de nieuwe hackathon Nimma Hacks op 11 juli. Experts uit verschillende branches presenteren bij de start van de hackathon hulpvragen uit sectoren die hard geraakt zijn door de crisis: Horeca, Cultuur & Entertainment en Logistiek & Duurzaamheid. Maximaal 30 teams (10 per sector) gaan deze vraagstukken in 24 uur creatief en innovatief oplossen. De prijzen, per sector € 3,000,- zijn bedoeld als startbudget om van het idee een businessplan voor een Nijmeegse onderneming te maken.

In een hackathon worden teams meestal voor een lange tijd met elkaar in een ruimte ‘opgesloten’ om oplossingen te bedenken voor actuele vraagstukken. Bij Nimma Hacks is dat online, 24 uur lang. Teams krijgen de mogelijkheid om kennis op te doen, te brainstormen, hulp in te schakelen van experts en pitches uit te werken om de jury te overtuigen.

Inschrijven

Bepaal de toekomst van Nijmegen met jullie innovatieve idee! Schrijf je team (maximaal 4 personen) nu in voor één van de 3 thema’s. Iedereen die in Nijmegen woont en werkt kan meedoen (denk aan collega’s, studenten, vriendengroepen of ondernemerscollectieven).

Het evenement duurt 24 uur: van zaterdag 11 juli 2020 10.00 uur tot zondag 12 juli 10.00 uur. Deelname is gratis.
Inschrijven kan tot 3 juli: vul het inschrijfformulier in.

Vragen

Vragen over deelname aan de hackathon? Mail dan naar jessie@agency-x.nl

De hackathon wordt georganiseerd door Opgemerkt & Agency-X in opdracht van de gemeente Nijmegen.

Gegevens

Begin:
11 juli 2020 @ 10:00
Einde:
12 juli 2020 @ 10:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.nijmegen.nl/nieuws/online-hackathon-nimma-hacks/

Locatie

Online