Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meeting of Minds: Hack Je Stage

13 november 2020 @ 12:30 - 13:30

Zoek je een stage in het Rijk van Nijmegen? Neem dan deel aan Hack je Stage!

Wat is het?

Hack je Stage is een stagemarkt met een innovatieve twist. Studenten gaan vanuit eigen kwaliteiten opzoek naar een stage door te pitchen voor ondernemers en vertegenwoordigers. Hierdoor wordt er vanuit de andere kant naar stages gekeken. Niet meer welke stagiaires op welke plek horen (vanuit hun opleiding), maar waar ze het meest waardevol zijn en ze zichzelf maximaal kunnen ontwikkelen.

Tijdens een traditionele stagemarkt staan ondernemers met een stand waar studenten langs kunnen lopen voor een praatje en een korte presentatie. Deze keer willen we het anders doen in het kader van talentontwikkeling. Om de eigenschappen en het talent van studenten volledig te benutten, worden de rollen omgedraaid en mogen de studenten vertellen wat ze goed kunnen, minder goed kunnen en wat ze graag willen. Dit zijn niet zomaar studenten, maar studenten die gemotiveerd zijn en outside the box kunnen denken.

Op deze manier denkt zowel de student als ondernemer op een andere manier na. RvN@ wil namelijk laten zien dat je als student ook buiten je opleiding kan rondsnuffelen. Ook komen ondernemers erachter dat studenten die buiten hun gewenste werkveld studeren, ook heel nuttig kunnen zijn voor hun organisatie.

Daarnaast is het stagetekort een relevant maatschappelijk probleem waar op deze manier op ingespeeld kan worden. Dit is momenteel relevant op ieder opleidingsniveau, vandaar dat ervoor gekozen is om studenten van zowel het MBO als HBO en WO te laten pitchen.

Hack je Stage zorgt voor unieke ontmoetingen tussen studenten die een stage zoeken en ondernemers. Hier kunnen mooie dingen ontstaan en een bijdrage leveren aan talentontwikkeling in de regio.

Voor wie is het?

– Iemand die naar mogelijkheden buiten zijn/haar opleiding durft te kijken. De standaard stage in lijn met de opleiding is voor deze persoon niet geschikt. Als je geneeskunde studeert, hoef je niet meteen stage bij een dokter of huisarts te lopen, er zijn meer mogelijkheden met meer uitdaging.

– De student wil kunnen excelleren op een unieke manier.

– De student wil vooral de vruchten plukken van zijn/haar kunnen. Vaardigheden gaan verder dan standaard dingen die je op een opleiding leert.

Wat wordt er verwacht?

Hack je Stage vindt online plaats via Zoom. Dit gebeurt tijdens het Meeting of Minds festival van RvN@. Als student bereid je een kleine pitch voor om jezelf zo goed mogelijk neer te zetten. De invulling hiervan is vrij. Voor aanvang van dit evenement zal RvN@ een online meeting inplannen voor de deelnemers. Hierin wordt uitgelegd wat de bedoeling is, krijg je tips voor de pitch en is er ruimte om vragen te stellen.

Ben je student en ben je opzoek naar een unieke stage? Meld je aan!

(Aantal plekken zijn beperkt. Er wordt gekeken naar je aanmelding en motivatie. Op basis daarvan wordt een selectie gemaakt. Hierover ontvang je dan een bericht.)

Aanmelden kan tot en met donderdag 5 november!

 

 

Gegevens

Datum:
13 november 2020
Tijd:
12:30 - 13:30
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Online: hosted by RvN@

Organisator

RvN@
Site:
www.rvnhub.nl