Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Diversiteitscafé: Liefde gaat door de maag, praat en proeft u mee?

24 januari @ 17:00 - 19:00

Liefde gaat door de maag, praat en proeft u mee?

Voeding is een van de eerste levensbehoeften van de mens. Hoe universeel eten ook is, zo divers kan het zijn. Denk hierbij aan de geuren, rituelen, smaken en de bereidingswijzen. Invloeden vanuit het buitenland hebben altijd gezorgd, en zorgen nog steeds, voor variatie in de Nederlandse keuken. Denk maar aan de peperkoek met alle kruiden, maar ook nasi en lasagne wat we allemaal wel kennen.

Eten is daarnaast vaak verbonden aan feesten en gezellige momenten van samenzijn. Het roept herinneringen op en leert ons iets over de ander en diens gewoontes en achtergronden en kan verbindend werken.

Programma

Pushpa Hoppener en Fatma Ali ontvangen u graag om samen met Maria Sahakian te praten over diversiteit in een informele, ongedwongen bijeenkomst.

We starten de bijeenkomst door het woord te geven aan Maria Sahakian, diëtiste van diëtistenpraktijk Noer. Zij zal vertellen over diversiteit, cultuur en voeding en de sociale rol van voeding. Het tweede deel van de bijeenkomst serveren wij u hapjes die gemaakt zijn door mensen van verschillende afkomsten en gaan we al proevend tafelgesprekken houden met ruimte voor eigen verhalen.

Het Diversiteitscafé – praat u met ons mee?

Mooie bijdragen door sprekers, ontmoeting, succesverhalen, oplossingen en verbinding staan centraal in Het Diversiteitscafé. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden in het teken van elkaar ontmoeten en waarin de smaakpapillen niet vergeten worden.

We zien u graag bij Het Diversiteitscafé!

Thema: Liefde gaat door de maag, praat en proeft u mee?

Wanneer: donderdag 24 januari 2019

Waar: DROOM! De Bastei (Waalkade 83 in Nijmegen)

Tijd: 17.00 uur – 19.00 uur

Kosten: deelname is kosteloos

Gasten Het Diversiteitscafé – 24 januari 2019

Maria Sahakian

Maria Sahakian is diëtiste en eigenaar en oprichtster van Diëtistenpraktijk Noer www.dietiste-noer.nl.

“Gezondheid heeft sinds mijn jeugd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Opgegroeid in een familie met meerdere artsen heb ik echter gekozen voor de voedingssector binnen de gezondheid. Nadat ik mijn hbo-diploma Voeding & Diëtetiek heb gehaald, ben ik sinds 2009 een erkend diëtiste.”

“Het is mijn passie om mensen te helpen om hun voedingspatroon te verbeteren en om fabels uit de wereld te helpen. Ieder persoon vraagt om een andere (persoonlijke) benadering. Dit zorgt voor veel afwisseling in het werk als diëtiste.”

Locatiegegevens DROOM! De Bastei

Het Diversiteitscafé vindt plaats bij DROOM! De Bastei op de bovenste verdieping van De Bastei. U kunt via het museum naar binnen. Hier loopt u een klein stukje doorheen en dan neemt u de lift naar boven. Eenmaal aangekomen bij DROOM! De Bastei ontvangen wij u en kunt u genieten van een spectaculair uitzicht.

Gegevens

Datum:
24 januari
Tijd:
17:00 - 19:00
Evenement Tags:

Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Nijmegen,

Organisator

RvN@ Kracht van diversiteit
Website:
https://rvnhub.nl/projecten/kracht-van-diversiteit/