Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Diversiteitscafé: personeelsbeleid binnen zorg en welzijn

21 maart @ 17:00 - 19:00

Gratis
De kracht van diversiteit in het personeelsbeleid binnen zorg en welzijn

Hoe zorg je voor divers personeel in je organisatie? En als dit gelukt is, hoe zorg je er dan voor dat je organisatie en team divers blijft, dat iedereen zich ‘thuis’ voelt en dat verschillen goed worden benut? Tijdens een eerder Diversiteitscafé was er veel behoefte om dieper in te gaan op dit onderwerp, daarom zoomen we hier op 21 maart a.s. op in.

Programma

Nathalie van der Veeken en Turgay Tankir ontvangen u graag om samen te praten over diversiteit in een informele, ongedwongen bijeenkomst.

Lisanne Baltussen en Amber Cové trappen af met een korte presentatie over het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Gemeente Nijmegen en het Regionaal Ondersteuningsbureau (ROB) naar diversiteit en cultuursensitief werken binnen zorgorganisaties. Vervolgens kijken we naar succesfactoren door het woord te geven aan Elli Elskamp, manager bij YOIN. Zij heeft ervoor gezorgd dat YOIN een divers team heeft. Collega Bashir Hossein werkt in het team en vertelt ons over zijn ervaringen. Tot slot is het aan de aanwezigen om hun eigen verhalen te delen om zo van elkaar te leren.

Het Diversiteitscafé – praat u met ons mee?

Mooie bijdragen door sprekers, ontmoeting, succesverhalen, oplossingen en verbinding staan centraal in Het Diversiteitscafé. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden in het teken van elkaar ontmoeten en het delen van ervaringen.

We zien u graag bij Het Diversiteitscafé!

 

 

Thema: De kracht van diversiteit in het personeelsbeleid binnen zorg en welzijn
Wanneer: donderdag 21 maart 2019
Waar: DROOM! De Bastei (Waalkade 83 in Nijmegen)
Tijd: 17.00 uur – 19.00 uur
Kosten: deelname is kosteloos

 

 

Gasten Het Diversiteitscafé – 21 maart 2019

Lisanne Baltussen en Amber Cové

In opdracht van de Gemeente Nijmegen en het Regionaal Ondersteuningsbureau (ROB) is onderzoek uitgevoerd naar diversiteit en cultuursensitief werken binnen het gecontracteerde aanbod Wmo en Jeugd. Het doel van het onderzoek was om te achterhalen wat cultuursensitief werken inhoudt, in hoeverre aanbieders cultuursensitief werken en rekening houden met diversiteit, en wat de gemeente en het ROB kunnen betekenen in het faciliteren en sturen hierop. Het onderzoek sluit af met vier concrete aanbevelingen aan de gemeente.

 

 

Elli Elskamp

Elli is projectmanager, oftewel de gangmaker, bij YOIN. YOIN is onderdeel van Jeugdzorgorganisatie Entrealindenhout. Elli zet de strategie uit en schept de voorwaarden zowel op inhoud, bedrijfsvoering als HR om te zorgen voor de best mogelijke begeleiding en opvang voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Tevens is Elli lid van het Management Team en heeft ze de rol om de zelforganisatie te faciliteren.

Opgegroeid in een boerenlandschap leeft Elli nu thuis in wel tien culturen en vindt dat een verrijking. Het motto van YOIN “mee doen en mee mogen doen” brengt zij daarom van harte in de praktijk.

Samen met haar team is Elli in november 2015 gestart met YOIN. Elli: “We mochten de opvang en begeleiding van 155 veerkrachtige jonge alleenstaande vluchtelingen vormgeven. Hoe kun je deze jongeren beter laten landen als diversiteit in je genen zit? En dit samen te doen met 60 collega’s die ook vanuit ervaring of met het leven in twee culturen het beste van zichzelf willen geven. Inmiddels begeleiden we niet alleen jonge amv’s (alleenstaande minderjarige vreemdeling) tot 18 jaar, maar gelukkig mogen we hen ook ondersteunen tot zij voldoende zelfredzaam zijn. Daarnaast hebben we een behandeling ontwikkeld: IAG-V voor gezinnen met een vluchtverhaal waarbij het opnieuw samenleven niet vanzelf gaat.”

 

Bashir Hossein

Bashir werkt bij Entrealindenhout als begeleider van minderjarige vluchtelingen, die wonen in een woonvorm van YOIN. Hij werkt in een team met diverse culturen. Samen zorgen ze ervoor dat minderjarige vluchtelingen niet alleen een plek hebben om te wonen, maar dat zij ook een plek hebben waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen.

Zelf is Bashir als minderjarige vluchteling in 1994 naar Nederland gekomen vanuit Soedan.Tijdens zijn verblijf in verschillende woonvormen heeft hij de Nederlandse taal, cultuur en maatschappij leren kennen. Zijn ervaringen heeft hij later ingezet in de zorg voor verschillende doelgroepen, maar vooral voor jongeren. Daarnaast heeft Bashir zijn diploma in de zorg behaald (SPW4).

Bashir: “De doelgroep van alleenstaande minderjarige vluchtelingen heeft altijd mijn interesse gewekt. Door mijn eerdere ervaringen als ama (alleenstaande minderjarige asielzoeker) en mijn ervaringen van het werken in de zorg, heb ik goede gereedschappen verzameld om de jongeren goed te kunnen begeleiden.

Ik werk in een team met diverse culturen. Deze eigenschap maakt mijn team sterk en compleet om goede zorg aan de minderjarige vluchtelingen te kunnen verlenen, zodat ze zich in de maatschappij kunnen redden en een prettige toekomst in Nederland op kunnen bouwen.”

 

 

Locatiegegevens DROOM! De Bastei

Het Diversiteitscafé vindt plaats bij DROOM! De Bastei op de bovenste verdieping van De Bastei. U kunt via het museum naar binnen. Hier loopt u een klein stukje doorheen en dan neemt u de lift naar boven. Eenmaal aangekomen bij DROOM! De Bastei ontvangen wij u en kunt u genieten van een spectaculair uitzicht.

 

 

Het Diversiteitscafé is één van de activiteiten die geïnitieerd is door RvN@.

Dankzij een groot netwerk van organisaties en vrijwilligers realiseren wij Het Diversiteitscafé!

 

 

Check de Facebookpagina van Het Diversiteitscafé facebook.com/hetdiversiteitscafe

Stuur deze uitnodiging gerust door naar andere belangstellenden in uw netwerk.

Aanmelden voor deze nieuwsbrief is mogelijk via www.driestroom.nl/diversiteitscafe

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
17:00 - 19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.driestroom.nl/diversiteitscafe

Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Nijmegen,

Organisator

Kracht van diversiteit
Website:
https://rvnhub.nl/projecten/kracht-van-diversiteit/