Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LABpodium: Let’s talk about …

26 februari 2018 @ 20:00 - 21:30

Gratis

Duidelijke taal over seks: in de voorlichting en op de werkvloer

Wij praten vaak over seks alsof het een techniek is, die erop gericht is dat de menselijk soort zich voorplant. Seksuele voorlichting lijkt hierop gebaseerd. Niet praten over gevoelens, niet praten over verschillen tussen mannen en vrouwen en niet praten over wat fijn is, veroorzaakt een kramp rond seks die doorklinkt in de #MeToo-discussie.

Twee oud-honoursstudenten van de Radboud Universiteit, Steffi van Tilborg en Marleen van Vark, starten rond dit vraagstuk een LABteam bij RvN@LAB. Met andere jonge mensen willen zij nadenken over veranderingen in de seksuele voorlichting. Twee doelen heeft het LABteam: ten eerste voorlichting die wel oog heeft voor gevoel, verschil en genot en ten tweede (voorvloeiend uit de eerste) een tool voor de werkvloer, waardoor het mogelijk wordt te praten over seks in plaats van ongevraagd te doen en angstig te zwijgen. Inmiddels nemen een sociaal psycholoog, bestuurslid van het COC, oud-biologieleraar en voorlichter rondom grensoverschrijdend gedrag ook al deel aan het LABteam.

Twee keer duidelijke taal. Daaraan werkt het LABteam Seksualiteit. Wil je meedenken? Kom 26 februari om 20.00 uur naar De Villa voor het LABpodium rondom seksualiteit.

Meer informatie vind je op Facebook en Instagram onder de naam ‘De Sekstank’. Heb je vooraf vragen? Dan kun je die mailen naar seksdenktank@gmail.com.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegevens

Datum:
26 februari 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Filmhuis O42
Oranjesingel 42
Nijmegen,
Site:
https://filmhuiso42.nl/