Nomineren voor ‘De Cirkel’

Wat mooi dat je een bedrijf wilt nomineren voor De Cirkel 2021, dé circulaire prijs van het Rijk van Nijmegen. Deze prijs is ingesteld door de RvN@ Circulaire Raad Rijk van Nijmegen. De winnaar van deze prestigieuze prijs onderscheidt zich het meest op het gebied van circulair ondernemen door de impact die de organisatie heeft op het grondstofgebruik.

De prijs wordt op 7 februari 2022 uitgereikt tijdens het Lifeport Festival Circulair  in De Lindenberg Nijmegen, dat RvN@ samen met het ACBN organiseert.

 

Nomineren kan tot en met 14 oktober 2021.

 

Voordat je het onderstaande formulier invult, geven wij graag eerst een definitie van circulair ondernemen.

Circulair ondernemen is ondernemen gericht op waardebehoud door middel van kringlopen. Dit betekent producten zo ontwerpen en grondstoffen zo inzetten dat deze maximaal benut worden en hun waardeverlies minimaliseert. Dit betekent dat bedrijven bij ontwerp en materiaalkeuze al nadenken over het hergebruik van (delen van) hun producten en de grondstoffen. Misschien kunnen ze deze weer als volwaardig product op de markt brengen, of misschien als onderdeel van – of grondstof voor – een ander product. Of kunnen ze aan het eind van de keten ervoor zorgen dat het product of grondstof weer ingezet kan worden voor nieuwe producten. Deze manier van denken, ontwerpen en werken vermindert het grondstoffenverbruik, helpt negatieve impact verkleinen en dempt risico’s.

Nomineer jij je eigen bedrijf? Klik dan op deze link van het nominatieformulier.

 

Nomineer je een bedrijf dat volgens jou in aanmerking voor De Cirkel 2021 komt? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij informeren het bedrijf en de contactpersoon over de nominatie en vragen hen de benodigde vragen voor de procedure te beantwoorden.

 

Voordat je een bedrijf nomineert is het belangrijk om te weten dat het bedrijf:

  • minimaal vanaf 1 januari 2019 ingeschreven moet staan bij de Kamer van Koophandel;
  • op 1 januari 2021 2 of meer full time equivalenten (FTE) aan werknemers in eigen dienst heeft, exclusief de eigenaar resp. directeur;
  • is gevestigd in één van de zeven gemeenten van de regio Rijk van Nijmegen (Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen).

Ik wil het volgende bedrijf nomineren: