Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Duurzaamheidscafé: Nijmeegse wijken gaan voor groen!

31 maart @ 19:30 - 21:30

Gratis

Waar zijn Nijmegenaren allemaal mee bezig als het om duurzaamheid gaat? Met veel, heel veel. In alle wijken bloeien projecten. Laat je inspireren tijdens het eerste Duurzaamheidscafé van 2020 en bepaal mee welke bijzondere initiatieven mooie geldprijzen winnen.

Deze avond horen we bijvoorbeeld hoe bewoners in Nijmegen samen boomspiegels geadopteerd hebben. En hoe anderen samen werken aan het beter isoleren van hun huizen. Of aan veel meer verschillende soorten groen in hun wijk. Elders hebben mensen samen allerlei recepten bedacht die onze aarde minder belasten.

Vorig jaar startte Mijn Groene Wijk in Nijmegen. In 9 wijken in Nijmegen bedachten bewoners in 9 maanden tijd 9 Challenges. Die wijkprojecten laten op 31 maart van zich horen.
Wat heeft het allemaal teweeg gebracht? Wat hebben de bewoners van De Biezen, de Hazenkamp, Hatert en noem de wijken maar op, precies gedaan samen? Wat heeft het al opgeleverd als het gaat om duurzaamheid, maar vast ook om meer sociale contacten in de wijk.

Duurzaamheid is natuurlijk geen wedstrijd met één grote winnaar. We winnen of verliezen samen, maar een beetje gezonde onderlinge concurrentie kan wel helpen.

Daarom zijn er voor de allermooiste, duurzaamste initiatieven aantrekkelijke geldprijzen te winnen. Dat geld kunnen de bewoners gebruiken om hun initiatieven verder uit te bouwen. Of om een wijkfeest te vieren, omdat ze al zo veel bereikt hebben samen.

Een jury kijkt wie een hoofdprijs verdient en wie een tweede prijs krijgt. Bovendien kan het publiek stemmen voor de publieksprijs. Er zijn dus drie prijzen te winnen.

Tijdens dit speciale Duurzaamheidscafé zijn er ook nog andere inspirerende verhalen over duurzame wijkinitiatieven. Al die verhalen bij elkaar brengen de mensen in de zaal vast op nieuwe ideeën.
Zoals bij elk Duurzaamheidscafé is er live muziek en de avond wordt aan elkaar gepraat door Margot Ribberink, bekend van televisie als weervrouw.

Laat hier (of via de button hiernaast) weten of je erbij bent en met hoeveel personen.
Het event is geheel gratis (maar dus wel even aanmelden a.u.b.!). Je betaalt alleen je consumpties.
Neem vooral meer mensen uit je wijk mee. Dan kunnen zij meteen ook meestemmen

Locatie: Het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, 6511 ER Nijmegen
Datum: dinsdag 31 maart 2020.
Aanvang: 19:30 uur, einde rond 21.30 uur, waarna een borrel.

Gegevens

Datum:
31 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,
Website:
https://duurzaamheidscafenijmegen.nl/events/1-nijmeegse-wijken-gaan-voor-groen/

Locatie

Het Kolpinghuis
Smetiusstraat 1
Nijmegen,

Organisator

Duurzaamheidscafe
Website:
www.duurzaamheidscafenijmegen.nl