Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diversiteitscafé – Hoe cultuursensitief werkt de zorg?

22 november 2018 @ 17:00 - 19:00

Gratis
Als zorgverlener wil je iedereen die dat nodig heeft kwalitatief hoogstaande zorg bieden. Voor sommige groepen cliënten – waaronder cliënten met een migratieachtergrond – brengt dit extra uitdagingen met zich mee. Tijdens het Diversiteitscafé wordt gelegenheid geboden om in gesprek te gaan over wat hulpverleners nodig hebben en wat zorginstellingen kunnen doen om te ondersteunen.

We zijn onder andere benieuwd naar de mate waarin rekening gehouden wordt met de culturele identiteit van een cliënt, bijvoorbeeld door aanpassingen te maken in de leefomgeving en de communicatie. Denk aan het eten, interieur, de aanwezigheid van tolken en de beschikbaarheid van informatie in meerdere talen. Maar uiteraard gaan we ook bekijken hoe goed wij onszelf kennen. Welke waarden, normen en overtuigingen hebben we? Hoeveel ruimte heeft u als hulpverlener/-verleenster om de ander echt te leren kennen? Mag de ander anders zijn dan jij? In hoeverre kunnen leidinggevenden hun medewerkers op gepaste wijze hierin ondersteunen en worden leidinggevenden op hun beurt gesteund door het beleid van de instelling? Deze pittige vragen vormen de rode draad van deze bijeenkomst.

Na een welkomstwoord zal Tess Bombeeck, wetenschappelijk onderzoeker bij Driestroom, een presentatie geven over De Quick Scan Cultuursensitieve zorg: een online tool die is ontwikkeld om zorginstellingen te ondersteunen in het bieden van cultuursensitieve zorg. Na een korte pauze deelt een groep masterstudenten Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit, die als specialisatie ‘Diversities in Youth Care’ hebben gekozen, hun opleidings- en praktijkervaringen rondom de cultuursensitiviteit van de zorg. Daarnaast gaan we graag met jullie in gesprek aan de hand van een aantal vragen uit de Quick Scan.

Het belooft een interessante bijeenkomst te worden. Wij hopen u te mogen begroeten en samen met u het gesprek aan te gaan.

Thema: Hoe cultuursensitief werkt de zorg?
Wanneer: donderdag 22 november 2018
Waar: De Bastei (Waalkade 83 in Nijmegen)
Tijd: 17.00 uur – 19.00 uur
Kosten: deelname is kosteloos

Gegevens

Datum:
22 november 2018
Tijd:
17:00 - 19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Nijmegen,

Organisator

Kracht van diversiteit
Site:
https://rvnhub.nl/projecten/kracht-van-diversiteit/